Internasjonale konferanse See the Past – Imagine the Future

Hvordan kan museer og kulturminnesektoren benytte digital teknologi i sin formidling? Har du lyst til å lære om nye praksiser, ta del i fremtidstenkningen og bli inspirert av våre foredragsholdere? Kom til Lofoten i april 2020 for den internasjonale konferansen See the Past – Imagine the Future.

 

SEE THE PAST - IMAGINE THE FUTURE: EXPLORING DIGITAL POSSIBILITIES FOR THE HERITAGE SECTOR

OPEN CALL for presentasjoner, workshops og markedsplassutstillinger

Dato: 29.-30. april 2020

Sted: Lofoten, Norge (Svolvær og Kabelvåg)

INNSENDINGSFRIST OPEN CALL: 31. desember 2019

Hvordan kan museer og kulturminnesektoren benytte digital teknologi i sin formidling? Har du lyst til å lære om nye praksiser, ta del i fremtidstenkningen og bli inspirert av våre foredragsholdere? Kom til Lofoten i april 2020 for den internasjonale konferansen See the Past – Imagine the Future. Konferansen bygger på CINE-prosjektets arbeid med å demonstrere hvordan digitale muligheter kan forbedre museenes formidling. Noen hovedpunkter er: kuratering, datainnsamling og lagring, samproduksjon med lokalsamfunn, museet som katalysator for samfunnsendring og arena for klimaspørsmål. Vi vil diskutere hva den digitale verden har å tilby museet og museumsgjestene, både innendørs, utendørs og på nettet – og hva fremtidens digitale teknologi kan bringe.

Vi søker nå presentasjonsforslag (15 min), opplegg til workshoper (45 min) og markedsplassutstillinger innen følgende områder: gjennomgang av dagens kuratorpraksis i lys av fremskrittene i digital teknologi, digitale muligheter for innsamling og lagring av innhold i museene, makt og forventninger – hva er parameterne for vellykket samproduksjon?

Konferansen er internasjonal og vil foregå på engelsk. Vi ber derfor om at innsendte forslag leveres på engelsk. Mer informasjon finner du her.